L'entorn

Mobirise

La Febró

La Febró és un dels pobles més petits de Catalunya, ubicat al cor de les Muntanyes de Prades i amb un enton natural on destaquen els Gorgs del riu Siurana o els Avencs.


La Febró és molt petit. A l'estiu, al juliol i l'agost, està oberta la piscina municipal amb servei de bar. La resta de l'any no hi ha cap establiment comercial obert, però Prades està a molt pocs quilòmetres de distància.

La Febró està situat al nord de la comarca del Baix Camp a una alçada de 753 m. 

Limita amb els termes municipals de Prades al nord, Capafonts al nord-est, la Mussara al sud-est, Arbolí al sud-oest i Siurana a l'oest.

Està envoltat pel massís dels Motllats, la Serra d'en García i la Serra de la Cometa. Serres que confereixen al poble un entorn fantàstic gràcies als seus relleus calcaris amb grans cingleres, avencs i coves.
A la Febró hi neix el riu Siurana, el seu cabal s'incrementa en el mateix terme per diferents barrancs amb formacions peculiars i bassals a la roca; Barranc de la Cova del Corral, Barranc de la Foradada, l'Avellanar i el Barranc dels Gorgs entre d'altres. En el terme municipal hi han infinitat de fonts l'aigua de les quals brolla amb força i és d'una qualitat excel·lent.

El clima de la Febró és mediterrani, però a causa de la seva alçada té uns hiverns freds i uns estius temperats. 
Mobirise

La Cova del Corral

La Cova del Corral està situada sota les cingleres dels Motllats, té la peculiaritat que en aquesta cova s'hi va amagar la gent del poble durant la guerra civil i està tapada per una paret de pedra amb una porta per accedir-hi.

Mobirise

La Font del Bassi

La Font del Bassi és a prop de la Cova del Corral, l'aigua d'aquesta font transpira per la pedra gota a gota i omple un abeurador de pedra. Tant la cova com la font es troben al costat del camí de pujada als Plans dels Motllats.

Mobirise

La Cova Serena

Es una cova situada just al costat del llit del riu Siurana, està situada just en el punt on el riu forma el congost més estret i profund en el seu curs pel terme de la Febró. S'hi arriba seguint el curs del mateix riu.

Mobirise

La Roca Corba

Es tracta d'un conjunt de monòlits situats al costat de l'antic camí forestal que uneix la Febró amb el municipi de Prades. En aquest espai natural s'aixeca un santuari dedicat a la Mare de Déu de la Roca Corba.

Mobirise

Els Masos

Com bé diu el seu nom, són un conjunt de masos situats en un pla al cap d'amunt del congost del Riu Siurana. Es veuen des de la carretera d'arribada a la Febró des de la Mussara a l'altre costat de la vall del riu Siurana.

Mobirise

Mas de la Berda

Situat a la vall del Siurana, penjat a la falda de la muntanya on el riu agafa direcció a Siurana. Es prop del camí que puja des del riu fins als Masos. Hi ha una pista forestal que hi arriba i que va fins a Siurana seguint la vall del riu.

Adreça

Carrer del Pou, 5
43364 La Febró
Baix Camp. Tarragona

Contacta

Emails:
reserves@calserret.com
cristinaserret@tinet.cat

© Copyright 2017 Cal Serret - All Rights Reserved

Develop your own web page with Mobirise